عنوان مقاله در 1 یا 2 خط، فونت B Nazanin 16  پررنگ

 

       نام و نام خانوادگی نویسنده اول بدون ذکر کلماتی نظیر مهندس، دکتر و غیره1*، نام و نام خانوادگی نویسنده دوم بدون ذکر کلماتی نظیر مهندس، دکتر و غیره 2، ... (نویسنده مسئول با * مشخص شود، فونت B Nazanin 12 Bold )

1- وابستگی نویسنده اول (مرتبه دانشگاهی یا مسئولیت در شرکت، نام گروه و دانشکده و دانشگاه یا نام شرکت، شهر)B Nazanin10

2- وابستگی نویسنده دوم (مرتبه دانشگاهی یا مسئولیت در شرکت، نام گروه و دانشکده و دانشگاه یا نام شرکت، شهر)B Nazanin10

 3- ...

*نویسنده مسئول: رایانامه و تلفن

نویسنده مسئول حتما مشخص شود.

 

چکیده: (فونت: B Nazanin، اندازه فونت 11و Bold)

چکیده حداکثر شامل 300 کلمه با قلم (B Nazanin 11) معمولی تایپ گردد.

تذکر : باید تمام افعال چکیده ماضی باشد.

 متن چکیده به صورت زیر بخش بندی شود:

طرح مسئله (B Nazanin11 Bold): در این بخش به هدف تحقیق نیز اشاره شود. فونت این بخش از نوع (B Nazanin 11) می­باشد.

روش ­پژوهش: فونت توضیحات این بخش از نوع ( B Nazanin 11pt) می­باشد.

یافته­ ها: فونت توضیحات این بخش از نوع ( B Nazanin 11pt) می­باشد.

نتیجه گیری: فونت توضیحات این بخش از نوع ( B Nazanin 11pt) می­باشد.

واژگان کلیدی: حداکثر 5 واژه، مجزا شده با ویرگول، با قلم B Nazanin  اندازه ١١ برای نوشتار فارسی و با قلم Times New Roman با اندازه 10 برای لغات انگلیسی. ترجمۀ انگلیسی عنوان مقاله، چکیده و کلیدواژه‌ها همراه مقاله ارسال گردد.

 

1-    مقدمه

در این قسمت متن مقاله را در غالب پارگراف‌ها پشت سر هم ارائه نمایید و هر کجا شماره بند یا زیربند جدیدی لازم بود؛ قبل از آن یک خط خالی قرار دهید. پاراگراف‌ها تنها با عنوان بخش، شکل و یا فرمول از هم جدا شده باشند. اندازه فونت آنها مانند متن مقاله، 12 با قلم  B Nazanin ولی پررنگتر از متن باشند. در ادامه دستور العمل نوشتن مقاله برای نویسندگان ارائه می‌شود. این راهنما به منظور استفاده نویسندگان مقالات کامل برای نوشتن مقالات فارسی مطابق الگوی استاندارد و واحد در این همایش تهیه شده است. رعایت این ضوابط برای همه نویسندگان  محترم اجباری است. توجه نمایید که متن حاضر نیز با رعایت همین ضوابط تهیه شده است و می‌تواند جهت نمونه عملی مورد استفاده قرار گیرد.

برای نگارش مقالات فارسی ضروری است از نرم افزار Word استفاده شود. کاغذ از نوع A4 تعریف می‌گردد. از فونت (BNazanin 12) و فاصله خطوط  single در تهیه متن اصلی مقاله استفاده گردد و بدون فاصله اضافی After و Before باشد. در تمامی قسمت‌ها در صورت استفاده از کلمات لاتین، از فونت Times New Roman با یک اندازه کوچکتر از فونت فارسی آن قسمت، استفاده شود. متن مقاله بصورت تک ستونی و با حاشیه 35 میلیمتر از بالا و 25 میلیمتر از پایین، چپ و راست تهیه گردد. عنوان هر بخش با فونت (BNazanin 13 Bold)، با شماره بخش و با فاصله یک خط خالی از بخش قبلی نوشته شود. عنوان زیربخش‌ها با فونت (BNazanin 12 Bold) و به همان ترتیب نوشته شود. اولین خط همه پاراگراف‌ها 6 میلیمتر فرورفتگی داشته باشد. علایم نگارشی مانند نقطه، کاما و ... به نحو مناسبی مورد استفاده قرار گیرند. از فواصل کوتاه در موارد لازم مثل افعالی که با «می» شروع می‌شوند، استفاده گردد تا مانع از جداشدگی احتمالی کلمه گردد. حجم مقاله، از 2000 کلمه کمتر و از 6000 کلمه (بدون احتساب منابع) بیشتر نباشد.

 2-  ارسال مقالات کامل

کلیه مقالات کامل توسط داوران همایش (دونفر) مورد ارزیابی قرار می­گیرند. به این منظور لازم است فایل‌های مقاله، که مطابق با ضوابط این راهنما تهیه شده است، با فرمت doc  از طریق سایت همایش  ارسال گردد.

نویسندگان می توانند آخرین وضعیت مقالات را از طریق  از طریق سامانه همایش و با ورود به پرتال خود مشاهده نمایند. در صورت پذیرش، لازم است مولفین مقاله، اصلاحات خواسته شده داوران را در نسخه نهایی و در مدت زمان خواسته شده اعمال نموده و نسخه نهایی را از طریق سامانه همایش ارسال نمایند.

 

3- حجم مقاله

حداکثر تعداد صفحات مقاله که شامل متن و کلیه اجزاء آن نظیر شکل‌ها و جداول می­باشد، 12 صفحه است.

 

4- ساختار کلی

مقاله ارسالی نباید در هیچ مجله داخلی یا خارجی چاپ شده باشد.

در این همایش، فایل مقاله باید کاملا طبق دستورالعمل برای چاپ آماده باشد. علاوه بر ساختار، از عدم وجود هرگونه اشتباه تایپی مطمئن شوید، کلیه اصول نگارشی (مثل رعایت نیم فاصله، علائمی مثل ویرگول، نقطه و....) رعایت شود. برای این کار می­توانید از نرم­افزارهایی مثل ویراستیار استفاده نمایید.  ساختار کلی مقاله می­تواند شامل موارد ذیل باشد: عنوان مقاله، مشخصات نویسندگان، چکیده، مقدمه و طرح مسئله، مبانی نظری، پیشینه تحقیق، روش پژوهش، معرفی محدوده مورد مطالعه، یافته­ها، نتیجه­گیری و پیشنهادها، منابع، پیوست (در صورت نیاز)  است.

نثر مقاله و شیوایی نگارش از معیار‌های مهم داوری مقاله است.

لطفا فرمت مشخص شده در این فایل را تغییر ندهید.

 

5- عنوان بخش‌ها

عنوان بخش‌ها را به صورت 1- ، 2- ، 3- و ...، سپس زیر بخش‌ها به صورت1-1،  1-2 ،  1-3- و ... شماره گذاری شوند.

6- ارجاعات

برای ارجاع به منابع در داخل متن به صورت (نام خانوداگی مؤلف، سال انتشار: شماره صفحه) عمل شود.

مشخصات کامل منابع بایستی در انتهای مقاله تحت عنوان بخش "منابع" آورده شود.

حتما تک تک منابعی که در متن ارجاع داده شده‌اند در بخش منابع ذکر شوند.

نحوه‌ ارائه منابع در انتهای مقاله، طبق فرمت APA است که دو نمونه در انتهای این فایل ارایه شده است.

تکرار ارجاع یا اسناد مثل بار اول بیان ‌شود و ازکاربرد کلمات همان، پیشین و... (Ibid …) خودداری شود.

چنانچه از نویسنده‌ای در یک ‌سال بیش از یک اثر انتشار یافته باشد، با ذکر حروف الفبا پس از سال انتشار، از یکدیگر متمایز شوند.

 

جدول1: نحوه ارجاع درون متنی

زبان

تعداد نویسندگان

مثال

فارسی

یک نویسنده

(محمدی،35:1382)

دو نویسنده

(علوی و اسدی، 36:1394)

بیشتر از دو نویسنده 

(رضایی و همکاران،1392: 52).

انگلیسی

یک نویسنده

(Hong,2014:38)

دو نویسنده

(Potter & Cantarero, 2006)

بیشتر از دو نویسنده  (از واژه et al پس از نام نویسنده اول استفاده می شود)

(Francescato et al., 1987:31)

 

در مقاله­های پژوهشی حتی المقدور از منابع ثانوی و واژه به نقل از استفاده نمی­شود، در صورت اجبار به شکل زیر اقدام گردد:

(عموزاده، 1383، به نقل از چامسکی1996).

7- نتیجه‌گیری

هر مقاله باید با ارائه خلاصه‌ای از تحقیق به جمع­بندی نتایج ارائه شده در مقاله در قالب بخش نتیجه‌گیری در انتهای متن مقاله بپردازد. در بخش نتیجه­گیری نباید فقط به خلاصه مقاله پرداخت بلکه یافته­های تحقیق مدنظر است. پیشنهادهای احتمالی نیز در این بخش ارائه می‌شود.

8-سپاسگزاری

درصورت لزوم، بخش کوتاه تقدیر و تشکر می‌تواند قبل از ارائه فهرست مراجع ذکر گردد.

9- جداول و شکل‌ها

جداول و شکل‌ها در متن خود مقاله باشند یعنی به صورت یکجا در انتهای مقاله و یا در یک فایل جداگانه درج نشوند. جداول از عدد 1 و شکل‌ها نیز به صورت جداگانه از عدد 1 شماره‌گذاری شوند. قبل و بعد از هر جدول یا شکل، یک سطر خالی قرار دهید. عنوان جدول در بالای آن و عنوان شکل در پایین آن نوشته می‌شود. در جداول تنها از خطوط افقی استفاده کنید یعنی خطوط عمودی نمایش داده نشوند. همچنین ردیف‌های دوم تا آخر، خطوط میانی نداشته باشند (مانند  جدول 1). دقت کنید که اندازه فونت متن‌های درج شده در جداول و شکل‌ها یک شماره کوچکتر از متن اصلی یعنی برای فارسی 11 و برای انگلیسی 10 باشد.

 

جدول 1. یک نمونه جدول

ستون ب

ستون الف

ردیف اول

12

8

ردیف دوم

4

3

ردیف‌های میانی

6

5

ردیف آخر

 

شکل‌ها حتما با کیفیت باشند. در نام‌گذاری عنوان تمامی تصاویر، گراف‌ها، دیاگرام‌ها و سایر موارد مشابه، از کلمه‌ی "شکل" استفاده شود (به عنوان مثال، شکل 1 با اینکه نقشه بوده است؛ با عنوان "شکل" قید شده است).

 

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شکل 1. یک نمونه شکل

 

اگر از شکل‌های بزرگ در مقاله خود استفاده نمودید و اندازه فایل مقاله حجیم شد؛ بعد از انتخاب نمودن هر شکل، از ریبون Format، در قسمت Adjust گزینه‌ی Compress Pictures را بزنید و گزینه‌ی Print (220 ppi) را انتخاب نمایید.

 

10- پاورقی و رابطهها

تمام توضیحات اضافی و همچنین، معادل انگلیسی اسامی خاص یا اصطلاحات (در صورت لزوم) در انتهای صفحه (پاورقی) آورده شود. اندازه فونت آنها یک شماره کوچکتر از متن اصلی یعنی برای موارد فارسی 11 و برای موارد انگلیسی 10 باشد.  

رابطه‌ها نیز بایستی شماره‌گذاری شوند. رابطه‌ها در سمت چپ هر خط و شماره‌ی آنها داخل پرانتز و در آخرین موقعیت سمت راست مقابل رابطه نوشته می‌شود. در متن هم با درج کلمه "رابطه" و شماره‌ی آن داخل پرانتز به آن ارجاع داده می‌شود: به طور مثال به رابطه (1) دقت کنید.

 

(1)

 

11- منابع

 ابتدا منابع فارسی سپس منابع انگلیسی آورده شود. منابع بر حسب حروف الفبا مرتب شده و شماره­گذاری شود. برای مقالات بر گرفته از مجلات یا همایش­ها شماره صفحات مقاله آورده شود.

استناد به منابع در داخل متن و در بخش پایانی براساس استاندارد APA تنظیم شود. منابع بخش پایانی با ترتیب فارسی با قلم (B Nazanin, 11 pt.)، سپس انگلیسی با  قلم (Times New Roman, 11 pt.) با شماره‌گذاری مستقل برای هر منبع ذکر می‌گردد.

- کتاب تالیف شده: نام خانوادگی، نام(مؤلف)، (سال)، نام کتاب، ناشر، نوبت چاپ، محل چاپ.

  - کتاب ترجمه شده: نام خانوادگی، نام(مؤلف)، (سال)، نام کتاب، نام و نام خانوادگی مترجم، ناشر، نوبت چاپ، محل چاپ، تعداد صفحات.

  - مقالات: نام خانوادگی، نام، (سال)، نام مقاله، نام مجله، شماره‌ی مسلسل ، صفحات(ص- ص).

  - پایان‌نامه‌‌ها: نام خانوادگی، نام نویسنده، (سال)، عنوان پایان نامه، نام خانوادگی و نام استاد راهنما، دانشگاه و گروه.

  - منابع اینترنتی: ( فقط سایت های معتبر، مانند سایت مرکز آمار ایران، از استناد به وبلاگ ها خوداری گردد).

جدول3: نمونه­هایی از نحوه تدوین فهرست منابع

نوع منبع

مثال

کتاب تالیفی فارسی

کامیار، غلامرضا(1397).حقوق شهری و شهرسازی.انتشارات مجد،چاپ دهم، تهران.

کوکبی، احمد، رضایی، سعید و محمدی، مهدی (1390). درآمدی بر مفاهیم اساسی مطالعه. نشر چاپار، چاپ دوم، تهران.

کتاب ترجمه شده

کریزیک، کوین، پاور، جو (1389).آیین شهرسازی پایدار. ترجمه: مصطفی بهزادفر و کیومرث حبیبی، نشر مهر ایمان، چاپ اول، تبریز. 

فصلی از کتاب مجموعه مقالات

نوروزی چاکلی، عبدالرضا(1384).جامعه اطلاعاتی و جهانی شدن. در محسن حاجی زین­العابدینی (ویراستار)، مجموعه مقالات همایش­های انجمن کتابداری و اطلاع­رسانی ایران (صفحات.121-153). کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران،تهران.

مقاله با دو نویسنده

پورمحمدی ،محمدرضا.، محمودزاده.، حسن. (1394). ارزیابی کیفی موقعیت مکانی کاربری مسکونی در شهر تبریز با روش تحلیل سلسله-مراتبی.  نشریه جغرافیا و برنامه ریزی،19(51)، 59-80. 

مقاله فارسی با چند نویسنده

خان بابایی، زهرا.، مقیمی.، ابراهیم.، مقصودی، مهران.، یمانی، مجتبی.، علوی پناه، سید کاظم. (1398). بررسی عوامل کنترل کنندۀ پاسخ رودخانه‌های‌ کوهستانی به واقعۀ سیلاب شدید (مطالعۀ موردی: حوضۀ آبخیز سد ایلام). پژوهش­های جغرافیای طبیعی, 51(1) ،15-1. 

پایان نامه

قانونی، حسین(1391). تحلیل  تاثیر پراکنده­رویی شهری بر آسیب­پذیری اجتماعی و پیشنهاد سیاست­های متناسب در نواحی شهری قزوین. پایان­نامه کارشناسی ارشد، استاد راهنما:زبردست، اسفندیار، دانشگاه تهران، گروه شهرسازی.

مقاله انگلیسی

Bergstrand, K., Mayer, B., Brumback, B., & Zhang, Y., (2015). Assessing the relationship between social vulnerability and community resilience to hazards.Social Indicators Research, 122 (2), pp 391–409.

کتاب انگلیسی

Goldin, C. D., & Katz, L. F. (2008). The race between education and technology. Cambridge, MA: Belknap Press of Harvard University Press.

فصلی از کتاب مجموعه­ مقالات (انگلیسی)

De Abreu, B.S. (2001). The role of media literacy education within social networking and the library. In D. E. Agosto & J. Abbas (Eds.), Teens, libraries, and social networking (pp. 39-48). Santa Barbara, CA: ABC-CLIO

سایت

مرکز آمار ایران(1395).  سرشماری عمومی نفوس و مسکن استان خراسان جنوبی در سال 1395. قابل دسترس در https://www.amar.org.ir

 

12-  پیوست

تا حد امکان از پیوست‌ها استفاده نکنید. در صورت وجود بیش از یک پیوست، آنها را با الف، ب و ... نام‌گذاری کنید. همه پیوست‌ها بایستی در متن مقاله ارجاع داده شده باشند

رعایت اصول نگارشی:

خواهشمند است نهایت دقت برای درست نویسی از لحاظ املایی، انشایی و تایپی انجام شود. رعایت علائم مثل، نقطه، ویرگول، گیومه، پرانتز، نیم­فاصله و... نیز مورد توجه نویسندگان محترم باشد. برای ویرایش می­توانید از نرم­افزارهای ویراستاری استفاده نمایید.